Ga naar de inhoud
Nederland

Internet in Nederland sneller geworden

De gemiddelde downloadsnelheid in Nederland is toegenomen van 10.2 Mbps in het eerste kwartaal van dit jaar naar 14.2 Mbps in het derde kwartaal van 2010.

Dat blijkt uit cijfers van website Telecompaper. Tegelijkertijd is het verschil tussen de aangeboden snelheid van internetproviders in ons land en de snelheid die daadwerkelijk gehaald wordt, groter geworden. Dat wil zeggen dat de gemiddelde downloadsnelheden weliswaar zijn toegenomen, maar dat de snelheid wel vaker langzamer is dan beloofd.

Ter vergelijking, de gemiddelde downloadsnelheid ging omhoog met zo'n 4 Mbps, maar de gemiddelde aangeboden snelheid steeg van 16.2 Mbps naar 24.5 Mbps. In verhouding is de Nederlandse internetter er dus op achteruit gegaan, zo concludeert Telecompaper. "De verhouding tussen de aangeboden en de behaalde snelheid van de breedbandverbindingen daalde in een half jaar van 63% naar 58%", aldus de onderzoekers.

Het snelse internet heb je met een glasvezelverbinding. Daarmee werden gemiddelde snelheden van 40.8 Mbps behaald. Bij de providers Ziggo en UPC kwam in meerdere segmenten de behaalde snelheid ook het dichtst bij de beloofde snelheid in de buurt. In de categorie 6-12 Mbps kwam Telfort als snelste uit de bus.

Bron: RTLNieuws.nl