Ga naar de inhoud
Nederland

Cohen: Moslims worden uitgesloten

Moslims worden in onze huidige maatschappij buitengesloten. Dat zegt PvdA-leider Job Cohen in Vrij Nederland.

Buitengesloten

De joodse moeder van de PvdA'er maakte bij uitbreken van de Tweede Wereldoorlog mee hoe joden werden buitengesloten. Dat ziet Cohen nu weer gebeuren, maar dan met de moslims.

Erbij horen, meedoen

"Na de oorlog had ze, net als mijn vader, de overtuiging: we moeten ervoor zorgen dat dit nooit meer gebeurt, we moeten werken aan een betere wereld. Daarom zijn dat voor mij zulke belangrijke waarden: erbij horen, meedoen, een plek hebben waar je veilig bent."

Bang van Wilders

"De PVV zegt gewoon tegen moslims: we willen liever dat jullie weggaan. Maar je kunt dé islam niet de schuld geven van het extremisme. Er zijn zoveel moslims die gewoon huisje-boompje-beestje willen en niks anders. Die mensen worden er nu bang van dat Wilders deel uitmaakt van de macht."

"Praat met de mensen en je hoort het", vertelt hij. "Ik heb als burgemeester van Amsterdam ook gezegd: ik wil de boel bij elkaar houden. Sindsdien is het alleen maar urgenter geworden."

Reactie Wilders

Volgens Wilders is Cohen 'nu echt volledig de weg kwijt': "Hij slaat in paniek als een wilde om zich heen. Hij is echt over zijn houdbaarheidsdatum als PvdA-leider heen."

De vergelijking van moslims nu met de joden in de jaren dertig vindt Wilders 'te walgelijk en abject voor woorden'. "Het tegengaan van de islamisering en stevig aanpakken van bijvoorbeeld criminele Marokkanen is het puinruimen van de puinhoop die juist de PvdA van Cohen van pappen en nathouden, theedrinken en de boel bij elkaar houden heeft veroorzaakt", aldus Wilders.

Bron: RTLNieuws.nl