Ga naar de inhoud
Nederland

Grote kindermisbruikzaak Amsterdam

De politie heeft afgelopen dinsdag een man opgepakt die mogelijk kinderen van drie kinderdagverblijven in Amsterdam ernstig seksueel zou hebben misbruikt.

Persconferentie ontuchtzaak Amsterdam2010-12-13be6896cc-6c74-375f-a634-86c26af2d4d3

Mogelijk 30 tot 50 slachtoffers

Dat heeft burgemeester Van der Laan gemeld op een persconferentie. Het aantal kinderen dat mogelijk slachtoffer is geworden, kan tussen de 30 en 50 liggen. Een groter aantal kan niet worden uitgesloten.

Hofnarretje en Knuffelparadijs

De 27-jarige verdachte werkte van februari 2007 tot en met juni 2009 bij verschillende dependances van kinderdagverblijf Het Hofnarretje in Amsterdam. In augustus 2009 was hij negen dagen werkzaam op kinderdagverblijf De Toverlantaarn in Amsterdam. Hij werd ontslagen tijdens zijn proefperiode. Van oktober 2009 tot en met januari 2010 werkte hij bij Jenno's Knuffelparadijs aan de Admiraal de Ruyterweg in Amsterdam. Hij was verder ingeschreven bij een bemiddelingswebsite voor oppassers en bood zich op Marktplaats.nl en Caro Kinderopvang aan als oppasser.

Twee informatiebijeenkomsten

Bij de persconferentie in Amsterdam waren burgemeester Van der Laan, hoofdcommissaris Welten, hoofdofficier van justitie Bolhaar en directeur van GGD Amsterdam Van der Velpen aanwezig. Voor de ouders en verzorgers van kinderen die op de betreffende perioden op de kinderdagverblijven zaten en die gebruik hebben gemaakt van zijn oppasdiensten, zijn twee informatiebijeenkomsten georganiseerd. Daarbij waren gemeente, politie, GGD en het Openbaar Ministerie (OM) aanwezig.

Telefoonnummer geopend

Het is nog niet duidelijk welke kinderen slachtoffer zijn geworden. Door het tonen van de van de verdachte op het internet wordt geprobeerd zoveel mogelijk mensen te bereiken en informatie te krijgen over de zaak. Voor ouders is een speciaal telefoonnummer geopend voor informatie, hulpverlening en het doen van aangiften: 020-5593600.


Mogelijk 30-50 kinderen misbruikt

Bron: RTLNieuws.nl