Buitenland

Tea Party: links misbruikt aanslag

11 januari 2011 07:18 Aangepast: 11 januari 2011 13:24

De rechtse, conservatieve Tea Party wijst alle schuld aan de aanslag op Democratisch Congreslid Gabrielle Giffords van de hand.

De Tea Party viel Giffords eerder hard aan omdat ze de nieuwe zorgwet van president Obama steunt. Giffords stond op een politieke van Sarah Palin, boegbeeld van de beweging.

Misbruik

Volgens de Tea Party misbruikt links nu de aanslag om stemmen te winnen. 'Als de dader al een ideologie heeft, dan is hij ultralinks' staat in een e-mail.

Wilde weg

Het Congreslid Giffords was in Tucson, Arizona, voor het politieke evenement 'Congress on Your Corner' bij een winkelcentrum, toen een man op haar afrende en in het wilde weg begon te schieten. Giffords werd in haar hoofd geraakt.

Vorig jaar bedreigd

Over het motief van de schutter is nog niets bekend. Giffords is vorig jaar al eens bedreigd, meldt RTL Nieuws-correspondent Erik Mouthaan: "De voordeur van haar kantoor in Tucson werd in maart vernield. Medewerkers ontvingen dreigtelefoontjes en er werd dagenlang voor het kantoor gedemonstreerd. De bedreigingen kwamen binnen tijdens de stemming over het instellen van gezondheidszorg voor alle Amerikanen."


Actie was geplandVerdachte gedroeg zich steeds vreemderPolitie zoekt nog een verdachte

RTLNieuws.nl
`