Nederland

PSV'er Rodriguez betrapt op doping

10 juni 2011 03:03 Aangepast: 10 juni 2011 06:32

PSV-verdediger Francisco 'Maza' Rodriguez is betrapt op het gebruik van doping.

Clenbuterol

Hij werd getest voorafgaand aan het Concacaf-toernooi om de Gold Cup in de Verenigde Staten. Bij Rodriguez en vier andere Mexicaanse voetballers werd clenbuterol in de urine ontdekt. Dat is een middel dat onder meer illegaal wordt gebruikt in de veeteelt om spiermassa te kweken. Het eten van behandeld vlees - Mexico heeft een slechte naam in deze - leidt bijna onvermijdelijk tot een positief dopingresultaat.

Schorsing

De andere positief bevonden spelers zijn Antonio Naelson Sinha, Edgar Dueñas, Christian Bermudez en doelman Guillermo Ochoa. De spelers hangt een schorsing van maximaal twee jaar boven het hoofd.

Direct naar huis

Ze zijn voorlopig al met onmiddellijke ingang uitgesloten voor deelname aan het Amerikaanse evenement om de 'Copa Oro' in de VS, zodat bondscoach Jose Manuel de la Torre nog maar een selectie van 17 man tot zijn beschikking heeft.

Voedingsonderzoek

De Mexicaanse voetbalbond heeft de FIFA ingelicht en een onderzoek gelast naar de voeding van de ploeg tijdens de voorbereiding in de hoofdstad. De bond denkt dat de spelers tussen 17 en 20 mei mogelijk besmet rundvlees of kip hebben gegeten. Daartoe zal ook de nationale vrouwenselectie en een jeugdteam worden gecontroleerd. Die verbleven in de afgelopen periode op hetzelfde trainingscomplex.

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore