Nederland

Lid harde kern Ajax neergeschoten

12 augustus 2011 15:05 Aangepast: 12 augustus 2011 16:53

De man die in Amsterdam-Slotervaart is neergeschoten is een vooraanstaand lid van de harde kern van Ajax. Hij werd meerdere keren onder vuur genomen.

Lid harde kern Ajax neergeschotenbinnenlandvideosnack132237drm/ddr16F165ecd1ea3-03e6-4e52-81ca-5095701419d2In Amsterdam-Slotervaart is vanmorgen een man neergeschoten. Het gaat om een vooraanstaand lid van de harde kern van Ajax. Hij werd meerdere keren onder vuur genomen.2011-08-12

Het zou gaan om Sven Westendorp. Hij is eigenaar van Ticket Unlimited, dat kaarten verkoopt voor concerten en evenementen. Kledingmerk AFCA , populair onder Ajax-fans, is ook van hem. Hij werd in de buurt van zijn huis neergeschoten door een man in donkerkleurige kleding.

Zwaargewond

Westendorp is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Over zijn toestand is nog niets bekend. Ooggetuigen melden dat de man in zijn nek is geraakt. De politie benadrukt dat het niet om een schietpartij gaat, maar om een incident.

Donkere scooter

Nadat hij Westendorp had neergeschoten, is de schutter er op een donkerkleurige scooter of motor vandoor gegaan. De dader zou een donkerkleurige helm en jas hebben gedragen. Met een groot aantal agenten, een helikopter en speurhonden wordt nog steeds gezocht naar de schutter. Een parkje in de buurt wordt uitgekamd.

Buren helpen slachtoffer

Buurtbewoners hielpen het slachtoffer totdat de hulpdiensten arriveerden, meldt RTV Noord-Holland. Met handdoeken hebben ze de schotwond dichtgedrukt. Buren melden op dezelfde site dat ze vermoeden dat de man crimineel actief is.

RTLNieuws.nl
`