Nederland

COA-topvrouw Albayrak: Ik ben geslachtofferd

22 oktober 2011 08:12 Aangepast: 22 oktober 2011 10:22

Nurten Albayrak, die onlangs als bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) op non-actief werd gesteld, vindt dat ze is "geslachtofferd".

Dat zegt Albayrak in de Volkskrant. Het is voor het eerst dat ze zich over de kwestie uitspreekt. Ze denkt dat minister Gerd Leers (Immigratie & Asiel) haar opoffert "voor een bepaald politiek doel". "Misschien biedt dit hele gebeuren wel een kans voor mensen die dingen willen veranderen."

"Verband met reorganisatie"

De bestuurster zegt dat de berichten over haar functioneren naar buiten kwamen kort voordat er een grote reorganisatie zou worden aangekondigd. "Dat is een ingrijpende gebeurtenis. Ik sluit niet uit dat er een verband is. De grofheid, de onjuistheid en timing van de berichtgeving zijn opvallend."

Beklag in de media

Albayrak kwam in opspraak nadat COA-medewerkers in de media hadden geklaagd dat ze de sfeer zou verzieken. Ook zou ze te veel geld verdienen. De beschuldigingen hebben haar "ontzettend zeer" gedaan.

Ingrijpen onvermijdelijk

In de krant stelt ze niet te begrijpen waar het vandaan komt dat ze een despoot zou zijn. "Ik ben moeilijke, ingrijpende besluiten nooit uit de weg gegaan. Dat kan soms als hard worden ervaren, maar dat is onvermijdelijk."

Meer dan Balkenende-norm

Over haar salaris zegt de bestuurster dat er in Nederland 2039 topambtenaren zijn die meer verdienen dan de Balkenende-norm. "Ik ben er daar een van."

Vertrouwensbreuk COA en AlbayrakAlbayrak op non-actief bij COA

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`