Ga naar de inhoud
Nederland

Hof straft duo zwaarder voor opzettelijke fatale botsing

De twee mannen die in 2009 een postbode in Erp doodreden, hebben in hoger beroep 14 jaar cel gekregen. Het hof in Den Bosch vond de celstraffen van 12 en 10 jaar die de rechtbank oplegde, te laag.

Volgens het gerechtshof is bewezen dat de twee mannen op 1 oktober 2009 bij een kruising in Erp stonden te wachten om met opzet een aanrijding te veroorzaken.

Met telefoon op de uitkijk

De 23-jarige bestuurder Louis B. uit Venlo zat in zijn auto in een zijstraat te wachten. De even oude medeverdachte Marinus R. uit Nistelrode stond met een telefoon op de uitkijk.

Drie pogingen mislukten

Na drie mislukte pogingen lukte het de vierde keer wel een aanrijding te veroorzaken. De bestelauto van de 49-jarige postbode kwam daarbij in een slip, schampte een boom en kwam in een sloot stilstand. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Motief volgens hof onduidelijk

Het hof vindt dat het motief van de twee mannen onduidelijk is gebleven. Het Openbaar Ministerie en de rechtbank vonden eerder aannemelijk dat de mannen met het ongeluk verzekeringsgeld wilden strijken, maar het hof vindt dat daar geen bewijs voor is.

Veroordeling wegens moord

Het hof heeft de twee mannen veroordeeld voor moord. De bestuurder heeft ook de maximale rijontzegging van 10 jaar gekregen, die ingaat als hij vrijkomt.

Ongeluk in Erp was opzet

Bron: RTLNieuws.nl