Nederland

Koningin houdt hoofd bedekt bij bezoek moskee

12 januari 2012 07:02 Aangepast: 12 januari 2012 07:30

Koningin Beatrix draagt vanochtend bij haar bezoek aan de grote moskee van Oman in Muscat een rode sjaal over haar hoed. Daarmee houdt zij zich evenals begin deze week in Abu Dhabi aan de kledingvoorschriften voor het bezoeken van een moskee.

Ook prinses Maxima heeft haar hoofd bedekt. Ook in deze moskee wordt vrouwen gevraagd hoofd, handen en enkels te bedekken, al is een alles verhullende abaja niet verplicht. Dat was afgelopen zondag wel het geval in Abu Dhabi.

De hoofdbedekking van de koningin was zondag aanleiding voor de PVV om Kamervragen te stellen. De PVV nam toen aanstoot aan de kledingkeuze, met een sjaal over de gebruikelijke hoed.

Driedaags staatsbezoek afgesloten

De visite aan de naar Sultan Qaboos vernoemde moskee is het voorlaatste onderdeel van het driedaagse staatsbezoek aan Oman. De naar de heerser van Oman vernoemde moskee behoort met die van Abu Dhabi tot de grootste en fraaiste van de wereld.

Het staatsbezoek zelf, dat in Omaanse ogen een groot succes was, wordt afgesloten met de ontvangst van in het land werkende en wonende Nederlanders. Ook praat Beatrix kort met de meegereisde pers.

'Koningin toont met hoofddoek respect' PVV: koningin in moskee trieste wanvertoning

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore