Nederland

Cohen: Onrust in partij niet nodig

16 februari 2012 19:05 Aangepast: 16 februari 2012 20:30

PvdA-leider Job Cohen noemt de onrust die in zijn partij is ontstaan 'heel vervelend'. "Ik vind de onrust niet nodig", zegt Cohen tegen RTL Nieuws.

"Natuurlijk, ik begrijp best dat niet iedereen tevreden is met de peilingen, dat ben ik ook niet. Maar daar werken we hard aan." Cohen zegt niet te vrezen voor zijn positie als PvdA-leider.

Onrust over koers partij

Binnen de PvdA ontstond onrust na een interview in dagblad Trouw. Cohen en partijvoorzitter Hans Spekman spraken daarin over de koers van de partij. De twee stelden dat 'de SP wat uitgangspunten betreft staat waar wij staan, al zijn er wel grote verschillen, zoals over Europa'.

PvdA-kamerlid Frans Timmermans was het daar niet mee eens en stuurde een e-mail, die via de NOS uitlekte (pdf). In de mail zegt Timmermans het niet eens te zijn 'met de hopeloze propositie om ons als 'SP-light' te positioneren'.

Timmermans: geen probleem

Cohen en Timmermans zeiden na de ophef dat er niets aan de hand is. "Er is geen probleem tussen mij en Cohen, nu Cohen duidelijk heeft gemaakt dat de kop van het artikel in Trouw de lading niet dekt", zei Timmermans. Boven het artikel stond 'Aanschurken tegen de SP'."

Kamerlid Monasch: poppenkast

PvdA-Kamerlid Jacques Monasch haalde tegen NU.nl uit naar zijn fractiegenoten: "Als Cohen en Timmermans nu doen alsof er niks aan de hand is moeten ze niet bij mij zijn. Aan die poppenkast doe ik niet mee."

Voorafgaand aan de fractievergadering waarin de mail van Timmermans wordt besproken, ontkenden PvdA'ers dat er sprake is van een crisis of een richtingenstrijd binnen de partij.

Onenigheid binnen PvdA over koers

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`