Nederland

Wilders zaait verwarring over hypotheekrenteaftrek

16 februari 2012 11:06 Aangepast: 16 februari 2012 14:31

Bij de komende ronde onderhandelingen over nieuwe bezuinigingen is de hypotheekrenteaftrek niet langer een breekpunt voor Geert Wilders. Dat heeft hij tegen RTL Nieuws gezegd. Maar op Twitter schrijft hij dat zijn standpunt over de hypotheekrenteaftrek ongewijzigd is.

Wilders: hypotheekrente geen breekpuntbinnenland132237drm/ddr16F16617f8934-e3ca-4c4d-ad97-ac42381cb93aBij de komende ronde onderhandelingen over nieuwe bezuinigingen is de hypotheekrenteaftrek niet langer een breekpunt voor Geert Wilders.Alles is bespreekbaar, zegt de PVV-leider, maar in ruil daarvoor moeten CDA en VVD instemmen met een miljardenbezuiniging op Ontwikkelingssamenwerking.2012-02-16

Alles is bespreekbaar, zo zegt de PVV-leider, maar in ruil daarvoor moeten CDA en VVD instemmen met een miljardenbezuiniging op ontwikkelingssamenwerking. Toch beweert Wilders nu zelf op Twitter dat het standpunt van de PVV over de hypotheekrenteaftrek ongewijzigd is: "no way".

Verwarring over standpunt

Daarmee zaait de PVV-leider verwarring. Op 28 december twitterde Wilders nog dat het versoberen van de hypotheekrenteaftrek wat hem betreft onbespreekbaar was. "Onacceptabel dan maar verkiezingen", aldus Wilders in die tweet, en eerder "HANDEN AF VAN HYPOTHEEKRENTEAFTREK". Zijn uitspraken voor de RTL-camera spreken dat tegen.

'Versobering hypotheekrenteaftrek niet graag als uitkomst'

Gevraagd naar bezuinigingen door het aanpassen van de hypotheekrenteaftrek zei Wilders namelijk het volgende: "Dat is allemaal natuurlijk niet wat wij graag als uitkomst willen. Maar we hebben gezegd, en daar blijf ik bij, dat alles bespreekbaar is."

Frits Wester: Wilders wil praten

De komende weken praat de coalitie over extra bezuinigingen.Volgens commentator Frits Wester is de uitspraak van Wilders te zien als onderdeel van de inleidende beschietingen voor de onderhandeling over de bezuinigingen. "Eén ding is duidelijk: Wilders wil praten over de hypotheekrenteaftrek. Er ligt geen veto."

Bekijk de analyse van Frits Wester:

Wilders: CDA breekt belofte

Wilders is boos op het CDA, omdat die partij volgens hem een afspraak met de VVD en PVV schendt. Er was afgesproken om niets in het openbaar te zeggen over de aankomende onderhandelingen. "Maar als men zijn mond niet kan houden, dan doe ik het ook niet", aldus Wilders.

Bekijk het hele interview met Geert Wilders:

RTLNieuws.nl
`