Nederland

Kinderarbeid in bedrijf dat levert aan C&A

25 april 2012 08:56 Aangepast: 25 april 2012 11:53

Modewarenhuiz C&A neemt kleding af bij een textielbedrijf in Zuid-India waar kinderarbeid voorkomt. Dat meldt de Volkskrant.

De krant heeft een rapport in handen van onderzoeksbureau SOMO (Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen) en de Landelijke India Werkgroep.

Uitbuiting van jonge meisjes blijft een groot probleem in Indiase textielfabrieken die werken voor tientallen bekende westerse modemerken. In het rapport staan interviews met 180 medewerkers. Tienermeisjes worden nog steeds structureel gedwongen tot overwerk. Soms wordt een deel van hun salaris ingehouden om te sparen voor hun bruidsschat.

Pauline Overeen, onderzoekster bij SOMO, zegt in de krant: "Westerse kledingbedrijven zijn steeds actiever in het agenderen van deze misstanden, we zien ook wel verbetering, maar het nog lang niet genoeg."

'Totaal onaanvaardbaar'

Een woordvoerder van het modewarenhuis noemt kinderarbeid 'totaal onaanvaardbaar'. Samen met zeven andere kledingmerken veroordelen ze de beschreven wantoestanden. Samen met lokale organisaties willen ze deze misstanden aanpakken.

RTLNieuws.nl
`