Buitenland

Bejaarde vrouw mishandeld door verzorgers

23 april 2012 20:14 Aangepast: 23 april 2012 21:38

In Engeland zijn vijf medewerkers van een rusthuis ontslagen omdat ze een 81-jarige vrouw hadden mishandeld.

Een van de medewerkers, een 30-jarige mannelijke verzorger, slaat de vrouw zelfs. Het Londense rusthuis Ash Court staat bekend als een uitstekende instelling.

Verborgen camera

De dochter van de vrouw vermoedde al een tijdje dat haar dementerende moeder slecht werd behandeld. Ze had blauwe plekken en kneuzingen op armen en benen. "Mijn moeder woonde al bijna een jaar in het rusthuis, toen ze ineens niet meer wilde slapen, eten of praten", zegt ze.

'Geen zorgen'

"De verzorgers zeiden me dat ik me geen zorgen hoefde te maken", vertelt de vrouw. Maar ze maakte zich wel zorgen en plaatste een verborgen camera. Na twee nachten heeft ze al genoeg materiaal om de medewerkers op staande voet te laten ontslaan. De bejaarde vrouw wordt uitgescholden, getreiterd en mishandeld. Daarbij wordt ze te snel gevoerd, op haar bed gesleurd en hardhandig omgerold.

Het BBC-programma Panorama laat enkele beelden zien:

18 maanden cel

De dochter ging met de beelden naar de politie, die een onderzoek startte. De mannelijke verzorger, die de vrouw tot zes keer toe sloeg, is veroordeeld tot 18 maanden cel. De vier verzorgsters werden ontslagen. De vrouw verbleef nog twee maanden onder permanente bewaking in rusthuis Ash Court voordat ze werd overgeplaatst naar een ander tehuis.

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore