Opmerkelijk

Oostenrijkse plaats blijft Fucking heten

18 april 2012 17:57 Aangepast: 18 april 2012 18:21

De naam van de Oostenrijkse plaats Fucking wordt voorlopig niet veranderd. Dit heeft burgemeester Franz Meindl besloten.

De plaatsnaam zorgt steeds weer voor discussies. Veel burgers storen zich aan de betekenis van het woord in het Engels. Ook zijn er zijn grapjassen die zich in niet mis te verstane poses langs de weg laten fotograferen bij het plaatsnaambord. Verder nemen toeristen de plaatsnaamborden geregeld mee als souvenir.

Het zijn dan ook vooral burgers die in de buurt van de Fucking-borden wonen die willen dat de plaatsnaam wordt gewijzigd. Anderen tillen er niet zo zwaar aan, maar denken meer aan de kosten voor nieuw briefpapier. Zolang er geen consensus is tussen de Fuckingers, wil de burgemeester niet beginnen aan een naamsverandering, aldus Oostenrijkse media.

Slimme ondernemers

Sommige inwoners proberen een slaatje te slaan uit de opmerkelijke naam van de plaats. Zo is er een ondernemer die Fucking-ansichtkaarten en kerstkaarten heeft gemaakt. Ook is er een speciaal Fucking Hell-bier op de markt gebracht.

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore