Nederland

School: 'dramadropping' valt wel mee

26 juni 2012 16:12 Aangepast: 26 juni 2012 16:29

Het valt wel mee met het 'drama' dat zich gisteren zou hebben afgespeeld tijdens een dropping van Nederlandse scholieren in het Duitse Heimbach. Een scholier liep bij het incident een gekneusde heup op en is inmiddels door zijn vader opgehaald. Dat zegt een woordvoerster van het Ortho Pedagogisch Didactisch Centrum 't Nijrees in Almelo.

De derde klassen van de school voor voortgezet speciaal onderwijs zijn deze week op schoolreis in Heimbach, een uitstapje dat het OPDC al 20 jaar organiseert. Gisteren raakte een groepje scholieren tijdens een puzzeltocht de weg kwijt. Twee 15-jarige jongens uit het groepje kwamen ten val, waarbij een van beiden zijn heup kneusde.

Jongens vielen 2 tot 3 meter

Volgens teamleider Richard Kerver, die mee op reis is, vielen de jongens 2 tot 3 meter naar beneden. Omdat één jongen mogelijk rugletsel had en in een moeilijke positie lag, is hij door de brandweer omhooggehaald en in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. "Daar bleek het gelukkig allemaal erg mee te vallen. De andere jongen die viel, is vandaag alweer mee op een kanotocht over de Roer. Hij heeft een schaafwond", aldus Kerver.

'Geen onverantwoorde dingen gebeurd'

Kerver benadrukt dat alle begeleiders en leraren het gebied heel goed kennen en dat ook de puzzeltocht een jaarlijks terugkerend evenement is. "Er zijn totaal geen onverantwoorde dingen gebeurd. Er is ook onder de andere kinderen geen enkele paniek geweest." De school heeft een brief aan de geschrokken ouders gestuurd. De schoolreis wordt gewoon voortgezet. Morgenochtend keert de groep derdeklassers terug.

Dropping Nederlandse scholieren loopt uit op drama

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore