Opmerkelijk

Man vrijuit na doden verkrachter dochtertje

21 juni 2012 10:55 Aangepast: 21 juni 2012 14:36

Een 23-jarige Amerikaan die met zjin blote handen de verkrachter van zijn dochtertje om het leven bracht, wordt niet vervolgd. Het was een 'gerechtvaardigde moord', heeft een jury in Texas bepaald.

De man ontdekte op 9 juni dat zijn vijfjarige dochtertje in een stal werd verkracht door de 47-jarige Jesus Mora Flores. Hij rende op de man af en beukte met zijn vuisten op hem in. Volgens de politie had de verkrachter op dat moment zijn broek op de knieën. Hij kreeg een reeks stompen op het hoofd en in de nek.

Huilend aan de lijn

De jonge vader had volgens de openbare aanklager niet de bedoeling om de verkrachter te doden. Dat zou ook blijken uit het telefoontje naar de alarmlijn 911 dat hij daarna huilend pleegde.

"Ik heb een ambulance nodig. Deze vent was mijn dochter aan het verkrachten en ik heb hem in elkaar geslagen en ik weet niet... Ik weet niet wat ik moet doen". Hij is zo overmand door emoties dat hij de weg naar zijn ranch niet kan vertellen. "Ik heb hulp nodig. Die man is aan het doodgaan... o mijn god... Ik ga proberen hem in de truck te leggen en naar het ziekenhuis te brengen."

Dodelijk geweld toegestaan

Dodelijk geweld is volgens de Texaanse wet zowel toegestaan als gerechtigd om een seksuele aanval te stoppen, zegt de plaatselijke advocate Heather McMinn. "Het vijfjarige slachtoffertje heeft lichamelijke verwondingen die kloppen met alle verklaringen van getuigen", vertelde ze aan verslaggevers.

Volg RTL nieuws ook op Facebook

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore