Ga naar de inhoud
Nederland

Jeugdzorg stelt te dikke kinderen onder toezicht

Bureau Jeugdzorg heeft begin dit jaar drie kinderen onder toezicht gesteld, omdat ze veel te dik zijn. Het gaat om een jongetje van 13 jaar oud dat 51 kilo te zwaar is en een meisje van 6 met meer dan 17 kilo overgewicht.

Van het derde kind is het overgewicht iets minder ernstig. De ouders gingen tegen de ondertoezichtstelling in beroep, maar het gerechtshof verwierp hun beroep.

Ouders: we deden ons best

De ouders zelf zeggen overigens dat ze wel hun best hebben gedaan, maar het gerechtshof trekt dat in twijfel: "Naast inzicht ontbreekt het de ouders ook aan voortvarendheid in hun handelen, hetgeen van groot belang is gezien de relatief jonge leeftijd van de kinderen", aldus het vonnis.

De ouders hebben inderdaad de hulp van een diëtiste ingeschakeld, maar de kinderen zijn daardoor niet afgevallen. Volgens de ouders omdat ze op vakantie zijn gegaan en de zaken dus even werden uitgesteld. Volgens de rechters is dat geen excuus en is het zelfs alarmerend dat de ouders niet zelf op het idee kwamen om bijvoorbeeld met de kinderen te gaan wandelen op de vakantie.

Bron: RTLNieuws.nl