Nederland

Mark Rutte: ik heb niet gelogen over eigen risico

27 augustus 2012 23:36 Aangepast: 27 augustus 2012 23:56

VVD-leider Mark Rutte houdt vol dat de VVD niet van plan is het eigen risico te verhogen. Volgens SP-leider Roemer loog Rutte daarover in het RTL-Premiersdebat en gaat bij de VVD het eigen risico wel degelijk omhoog.

Emile Roemer van de SP verwijt Rutte dat hij in het Premiersdebat in de Rode Hoed heeft gelogen over de verhoging van het eigen risico in de zorg. Roemer daagde Rutte in het debat uit over dit onderwerp, maar Mark Rutte beweerde dat het eigen risico bij de VVD niet omhoog gaat.

Extra eigen bijdrage

In de berekeningen van het CPB valt iets anders te lezen. In de VVD-plannen is het eigen risico 350 euro en daar komt een eigen bijdrage bovenop van maximaal 150 euro. En dus stond Rutte zondagavond te liegen toen hij 'nee' zei, vindt Roemer.

Één regeling

Maar Rutte houdt in het RTL-programma Wat Kiest Nederland bij hoog en bij laag vol dat het eigen risico bij de VVD niet omhoog gaat. "Het eigen risico blijft bij ons 350 euro. Naast het eigen risico heb je in Nederland eigen bijdragen. Wij willen die eigen bijdragen vervangen door één regeling", zei premier Mark Rutte over de bijdrage van 150 euro.

Volg ons en praat mee over het nieuws op Facebook >>

Roemer: Rutte sprak niet de waarheid in debat

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore