Nederland

Rutte: werknemer krijgt bonus van 1000 euro

22 augustus 2012 06:17 Aangepast: 22 augustus 2012 07:18

Mark Rutte wil iedereen die werkt via de arbeidskorting 1000 euro belastingverlaging geven. De korting levert werkenden in 2014 al 330 euro op. Dat zei de partijleider van de VVD in De Telegraaf.

"Op deze manier hebben mensen weer echt iets te kiezen: van het geld dat ze verdienen houden ze meer over om zelf te besteden. Dat is goed voor de economie."

Bezuinigingen kinderopvang terugdraaien

De korting zou werkenden in 2014 330 euro opleveren, in 2015 1000 euro en in 2017 nog meer. Verder zei Rutte dat spaargeld tot 35.000 euro belasting vrij moet zijn en wil de partij bezuinigingen op de kinderopvang terugdraaien. "Die bezuinigingen zijn vrij fors", zegt Rutte in de krant. "We moeten voorkomen dat minder vrouwen aan het werk zijn."

Live in beeld in gesprek met Frits Wester? Dat kan. Doe mee aan de hangout: #vraaghetFrits

De VVD benadrukt wel vast te houden aan de rest van het Lenteakkoord, waarin werd afgesproken om volgend jaar twaalf miljard te bezuinigen.

Met de beloftes over lastenverlichting heeft de VVD-lijsttrekker zich in de verkiezingsstrijd gewend. De premier wil pas vanaf zaterdag actief campagne gaan voeren.

Volg ons en praat mee over het nieuws op Facebook >>

Den Haag belooft: andere aanpak ouderenzorg en groen pensioen

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore