Nederland

Hilversum: geweld uitgaansgebied onacceptabel

09 augustus 2012 16:08 Aangepast: 09 augustus 2012 16:08

De gemeente Hilversum neemt maatregelen om het geweld in het uitgaansgebied rond de Groest in die plaats aan banden te leggen. Daar waren in korte tijd twee ernstige incidenten.

Afgelopen weekend werden twee jonge meisjes ernstig mishandeld door jongens, omdat ze hen geen sigaret wilden geven. In mei werd op bijna dezelfde plek een 30-jarige man uit Zweden zeer zwaar mishandeld toen hij twee mannen aansprak op vernieling. Een maand eerder werden in het uitgaansgebied van Hilversum ook twee mannen zwaar mishandeld.

Extra beveiliging

De Hilversumse politie zet nu van donderdagavond tot en met zondag extra mensen in en de gemeente heeft beveiligers gehuurd om de politie te ondersteunen. Locoburgemeester Jan Rensen zegt geschokt te zijn door twee recente gevallen van mishandeling: "Dit mag absoluut niet gebeuren".

Meeste mensen hebben gewoon plezier

Rensen: "Dat het een no go-area is, is grote onzin. Een groot publiek heeft veel plezier en geen problemen. Maar wat er is gebeurd, is onacceptabel. Politie, gemeente en horeca gaan ervoor zorgen dat uitgaan in Hilversum leuk blijft."

Aanpak dronken jongeren

De gemeente zal sneller een gebiedsverbod opleggen aan mensen die zich misdragen. Ook lopen geweldplegers grote kans op een collectieve horecaontzegging, zodat ze nergens meer naar binnen mogen. De politie zal dronken jongeren die zich misdragen de keuze geven om een fikse boete te betalen of een alcoholprogramma te volgens bij de Jellinek-kliniek.

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore