Nederland

Helft supermarktmedewerkers geconfronteerd met geweld

26 september 2012 15:32 Aangepast: 26 september 2012 15:57

De helft van de medewerkers van supermarkten heeft te maken gehad met geweld in de winkel. Dat blijkt uit onderzoek van bureau MWM2 in opdracht van Vakbond CNV Dienstenbond.

Geweld en agressie zijn een groot probleem in supermarkten. Uit het onderzoek blijkt dat 50 procent van de medewerkers geconfronteerd is geweest met geweld in de winkel. Een derde van alle medewerkers is nooit verteld hoe ze daarmee moeten omgaan.

Vooral jongeren slecht voorbereid

Vooral jongeren die als hulp- of oproepkracht in de supermarkt werken, zeggen dat het onderwerp niet met hen is besproken. Maar ook bij oudere medewerkers laat de informatie vaak te wensen over, blijkt uit de cijfers.

CNV Dienstenbond noemt het verontrustend dat het personeel niets verteld wordt over de kans op geweld of agressie. De bond dringt aan op betere voorlichting. Bestuurder Wessel Breunesse: "We nemen grote risico's voor zowel personeel als klanten door de veiligheid te veronachtzamen."

Week van de Veiligheid

De supermarkten organiseren vanaf 8 oktober opnieuw een Week van de Veiligheid. Met medewerkers worden de veiligheidsmaatregelen doorgesproken en er is ook een brochure met instructies. In voorgaande jaren was de Week van de Veiligheid een groot succes, zegt CBL.

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore