Nederland

'Facebook-feestje is unieke kans voor Haren'

21 september 2012 14:21 Aangepast: 21 september 2012 19:50

Het Facebook-feestje waarbij de 15-jarige Merthe per ongeluk tienduizenden mensen heeft uitgenodigd, heeft Haren op de kaart gezet. Tot in Amerika wordt over het feestje gesproken. En dat terwijl tot vorige week nog bijna niemand van het plaatsje had gehoord.

Op 7 september plaatse Merthe een uitnodiging voor haar 'Sweet Sixteen' op Facebook. Ze vergat om er een besloten evenement van te maken. Paniek in het eens zo rustige Haren: meer dan 30.000 mensen hebben al aangekondigd om naar het feest te komen.

Eerst feestgangers zijn onderweg

De eerste mensen waren rond 12 uur al onderweg. Op Twitter wordt gesproken van touringcars die naar het Groningse dorp vertrekken. Dj Yellow Claw liet zelfs weten bij tienduizend volgers zijn dj-kunsten te zullen vertonen in het dorp. Zijn oproep resulteerde in een grote hoeveelheid extra volgers met een totaal van ruim 11.000 twitteraars.

Olievlek

Het feestje verspreidde zich als een olievlek over het internet. Er zijn al vele filmpjes en posters te vinden die oproepen om het feestje, dat de naam Project X heeft meegekregen, te gaan vieren. ''Het is als een olievlek over de wereld gegaan'', vertelt een politiewoordvoerder.

Merthe en haar ouders wachten de storm niet af. Het gezin zoekt hun heil vandaag elders. De burgemeester heeft het feest verboden. Er geldt een noodverordening om feestgangers uit het dorp te kunnen houden. Vanaf 16:00 uur kun je via webcam live meekijken naar het feest.

Haren op de kaart

Verstandige reactie? Kan de gemeente Haren niet een positief slaatje slaan uit al deze hysterie, waar zelfs CNN over bericht? Je kunt het ook positief bekijken: het is een ultieme kans om Haren definitief op de kaart te zetten.

Marketingdeskundige Angelique Lombarts gelooft daar heilig in: "De naamsbekendheid van Haren is enorm omhoog geschoten. Een unieke kans, want je krijgt nooit zoveel free publicity. Hier moet je iets mee doen! Wel moet de gemeente er zonder kleerscheuren uitkomen. En dat goed uitbuiten. Benoem je positieve punten en zorg dat de highlights van je plaats benadrukt worden."

Zo organiseer je wel een besloten feest via Facebook>>

De 'officiële' teaser van Project X Haren

Bron: EditieNL

In beeld: Facebookfeestje in Haren
RTLNieuws.nl
`