Nederland

Wilders vindt bedreiging Bennie Jolink 'vreselijk'

03 september 2012 13:31 Aangepast: 03 september 2012 14:43

Normaal-zanger Bennie Jolink is bedreigd naar aanleiding van het Wildersschilderij dat hij had gemaakt voor de cd-hoes van zijn nieuwste cd. Wilders vindt deze bedreiging 'vreselijk'.

Jolink maakte weinig vrienden met zijn afbeelding van Geert Wilders geflankeerd door Adolf Hitler en Anders Breivik. Ook staat er een hakenkruis op het schilderij. "Op kantoor kwamen een aantal bedreigingen binnen. Mensen die mijn dood wensen", zegt Jolink in Nieuwe Revu. Die hopen dat ik met een auto tegen de boom rijd. Me ziektes toewensen. Ze zeggen dat ze me wel een keer komen opzoeken."

Geert Wilders: vreselijk

Geert Wilders laat via Twitter weten dat hij het 'vreselijk' vindt dat de Normaal-zanger bedreigd wordt. "Zijn schilderij was walgelijk maar niemand, ook Jolink niet, verdient het om bedreigd te worden!", aldus de PVV-leider.

'Beveiliging door te lachen'

Jolink ziet geen aanleiding om zich, net als Geert Wilders, beveiliging in te schakelen om de bedreigingen. "Ik hoef niet beveiligd te worden. Ik beveilig mijzelf door er keihard om te lachen."

Mochten ze daar nog zin in hebben, PVV-stemmers hoeven van de zanger niet naar de concerten van Normaal te komen. "Wegblijven graag. Dan wordt het alleen maar gezelliger bij de optredens."

Hoesje vernietigd

Het cd-hoesje waar het schilderij voor bedoeld was, is inmiddels vernietigd. Het hoesje werd gedrukt in Duitsland en daar is het maken van drukwerk met hakenkruisen verboden.

Het schilderij van Jolink:

Jolink haalt zich de woede van Wilders op de halsCd-hoesje Normaal vernietigd om hakenkruis

Volg ons en praat mee over het nieuws op Facebook >>

RTLNieuws.nl
`