Nederland

Politie trekt 280 wapenvergunningen in

19 oktober 2012 08:43 Aangepast: 19 oktober 2012 15:06

In Nederland zijn in 2012 al 280 wapenvergunningen door de politie ingetrokken. Dat is meer dan twee keer zoveel als in 2010, toen slechts 134 vergunningen werden ingetrokken. Dat blijkt uit onderzoek van de researchredactie van RTL Nieuws.

Het aantal is ook een stijging ten opzichte van 2011, toen 224 vergunningen werden ingetrokken. De controle van de politie op wapenvergunningen werd verscherpt na de schietpartij in Alphen aan den Rijn. Tristan van der V., die zes mensen en zichzelf doodschoot, had ondanks psychische problemen een wapenvergunning.

Hoeveel wapens zijn er in jouw gemeente?

Iedereen die in Nederland een vuurwapen heeft, moet daarvoor een vergunning hebben. Veruit de meeste vergunningen worden afgegeven aan mensen die hun wapen gebruiken voor de schietsport of voor de jacht. Vanaf volgend jaar moet iedereen die een wapenvergunning aanvraagt, een psychologische test via een computer doen.

Er kunnen verschillende redenen zijn voor het intrekken van de vergunning. Als de wapenbezitter psychische problemen heeft, crimineel gedrag vertoont of zich niet aan andere regels houdt, wordt een vergunning ingetrokken.

Meeste wapenvergunningen in TubbergenVier vragen over wapenvergunningen

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`