Nederland

50 Plus: Ouderen vrezen hongerdood

17 oktober 2012 20:38 Aangepast: 17 oktober 2012 20:52

50 Plus-leider Henk Krol heeft harde kritiek op het nieuwe belastingsysteem, waar onderhandelaars van VVD en de PvdA over praten. Het dreigt ouderen te drijven tot armoede en een hongerdood, stelt hij.

Het nieuwe belastingplan pakt goed uit voor mensen met een baan. Zij gaan er allemaal op vooruit als de plannen doorgaan. AOW'ers met een aanvullend pensioen leveren juist iets van hun inkomen in.

Hongerdood

"Veel ouderen hebben meer en meer het gevoel dat het een doel is geworden 50-plussers door armoede zover te krijgen dat ze via een hongerdood eerder sterven zodat ze korter een AOW-uitkering krijgen," zegt Krol in een reactie.

Volgens Krol zijn de ouderen steeds vaker 'de financiers van Nederland terwijl ze zelf afglijden naar armoede'. Hij zegt het niet te accepteren dat deze groep Nederlanders 'kaalgeplukt' wordt.

De meeste ouderen hebben hard gewerkt en zijn zuinig geweest. Daardoor hebben ze zelf een aanvullend pensioen opgebouwd. De voorstellen van de commissie-Van Dijkhuizen die ervoor zorgen dat ook dat van hen afgepakt wordt, zijn ronduit beledigend."

Belastingplan goed nieuws voor werkende

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`