Ga naar de inhoud
Nederland

Meldpunt voor slachtoffers van sektes

Mensen die in een sekte slachtoffer zijn van uitbuiting of seksueel misbruik, kunnen vanaf nu terecht bij een speciaal steunpunt.

Ook mensen die slachtoffers kennen, mogen gebruik maken van het steunpunt. Dat meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Het steunpunt wordt beheerd door de stichting M., die ook Meld Misdaad Anoniem in handen heeft. Daar kwamen al telefoontjes binnen over misstanden bij sekten. "Deze bellers konden we voorheen niet altijd goed helpen. Met het oprichten van Sektesignaal bieden wij nu ook deze slachtoffers perspectief", zegt directeur Guus Wesselink van M.

Misstanden in kaart brengen

Het steunpunt brengt de misstanden bij sektes in kaart brengen. Het ministerie laat onderzoek doen naar de omvang van de misstanden.

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) sprak vorig jaar met de Tweede Kamer over de oprichting van een speciaal meldpunt. Dat debat had plaats naar aanleiding van een uitzending van televisieprogramma Undercover in Nederland waaruit zou blijken dat leden van de organisatie Miracle of Love na psychologische druk afstand deden van hun bezittingen en eigen identiteit.

Telefoonnummer

Sektesignaal is zeven dagen per week van 10.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar op 088-5543276.

Steunpunt Sektesignaal.nl

Bron: RTLNieuws.nl