Nederland

Neurochirurg Tulleken niet bang voor berisping in Friso-zaak

21 november 2012 05:31 Aangepast: 21 november 2012 08:46

Neurochirurg Kees Tulleken maakt zich geen zorgen over de tuchtzaak tegen hem. Tulleken kwam eerder dit jaar in opspraak nadat zijn vrouw en NRC-journaliste Jannetje Koelewijn een artikel had gepubliceerd over de toestand van prins Friso na diens skiongeluk.

"Ik ben 72 en maak me echt niet druk om een eventuele berisping", zegt hij in een interview in Medisch Contact.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de tuchtklacht tegen de neurochirurg ingediend. Of de zaak doorgaat is nog niet duidelijk, maar inmiddels weet Tulleken wel dat er meer voorvallen bij de klacht betrokken worden. "Er zijn wat zaken bijgenomen. De klacht gaat ook over wat ik bij Pauw en Witteman vertelde over de behandeling van de politicus Jo Cals. Ik noemde zijn naam niet, maar het was wel herleidbaar. En dat ik stelde dat in ziekenhuizen informatie over VIP-patiënten rondzoemt. Dat is natuurlijk zo, maar dat had ik niet mogen zeggen."

Sympathie voor Moszkowicz en Stapel

Tulleken stelt dat hij en zijn vrouw pas realiseerden dat ze onvoorzichtig waren geweest toen ze terugkwamen in Nederland na het skiongeluk van Friso. Hij vindt het wel 'kwaadaardig om mensen die wijzen op de kleine kans dat het goed gaat, achteraf te verwijten dat het niet goed is gegaan'. Hij spreekt van karaktermoord en zegt sympathie te voelen voor Bram Moszkowicz en Diederik Stapel.

In het artikel schreef Tullekens vrouw Koelewijn dat de situatie van Friso niet helemaal uitzichtloos was.

NRC: prins kampt vooral met zuurstofnood

RTLNieuws.nl/ANP
`