Ga naar de inhoud
Nederland

Jonge hacker laat 20.000 mensen onwetend twitteren

Een jonge hacker heeft 20.000 nogal onvoorzichtige twitteraars met hun neus op de feiten gedrukt: hij maakte een website waar mensen hun inloggegevens moesten achterlaten.

Vervolgens werd er vanaf hun account een tweet verstuurd met als tekst 'Hoe slecht gaan mensen met hun twitteraccount om.. groetjes Damiaan Reijnaers'.

Het enige wat de jonge Reijnaers deed om de twitteraars zo ver te krijgen was hen beloven dat ze te weten zouden komen wie hun beste vriend was. 'Log in met je twitteraccount en ons geavanceerd systeem kijkt precies hoeveel jij gemeen hebt met je volgers'.

Dat deed de website echter helemaal niet: het enige wat er gebeurde was dat er vervolgens dus een tweet werd verzonden. Omdat de slachtoffers zelf hadden ingelogd, had de website toegang tot hun account. Bij het inlogscherm stond ook letterlijk gemeld dat de website de mogelijkheid kreeg te twitteren namens het slachtoffer. Dat was voor vele duizenden twitteraars geen belemmering toch hun inloggegevens achter te laten

Reijnaers ligt momenteel flink onder vuur op twitter. Veel van zijn -veelal jonge- slachtoffers nemen hem zijn actie niet in dank af.

Reijnaers kwam enkele jaren geleden ook al in het nieuws toen hij in 2009 op 13-jarige leeftijd een zwakke plek in Hyves blootlegde.

Bron: RTLNieuws.nl