Buitenland

Francois Hollande: Eurocrisis is voorbij

10 december 2012 18:01 Aangepast: 10 december 2012 18:07

De Franse president François Hollande zegt dat de 'eurocrisis achter ons ligt'. Hij deed deze uitspraak in Oslo, waar hij de uitreiking bijwoonde van de Nobelprijs voor de Vrede aan de EU.

Hollande wees daarbij op de inspanningen van de Europese Unie om de eurocrisis op te lossen: "We hebben Griekenland het geld gegeven waarop het wachtte. In Spanje hebben we geholpen om de banken overeind te houden. In Italië, ook al is er politieke onzekerheid, weet ik zeker dat de Italianen de problemen weten aan te pakken."

Na '6 maanden van problemen oplossen' moet de focus nu verschuiven naar het stimuleren van economische groei, de werkgelegenheid en verbetering van het vertrouwen onder jongeren, vindt de Franse president.

Over Italië, waar premier Mario Monti ontslag heeft genomen en naar verwachting volgend jaar verkiezingen worden gehouden, was Hollande optimistisch. "Ik ben ervan overtuigd dat Italië na de verkiezingen in februari een stabiele regering zal vinden. En ik voelde geen moedeloosheid bij Monti, maar daarentegen een verlangen zich te committeren aan zijn land'', zei hij.

RTLNieuws.nl/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore