Opmerkelijk

Vrouw volgt GPS naar Brussel maar belandt in Zagreb

13 januari 2013 14:55 Aangepast: 13 januari 2013 14:59

Een vrouw uit Henegouwen wilde naar Brussel met de auto. Ze stelde haar GPS in, maar belandde uiteindelijk in Zagreb, de hoofdstad van Kroatie, 1450 kilometer van Henegouwen. Dat meldt De Standaard.

De 67-jarige Sabine Moreau stapte op een zaterdagochtend in de auto voor het ritje naar Brussel-Noord. Normaal gesproken is dat een dik uur rijden. “Mijn gps deed wat moeilijk en gaf verschillende omleidingen die ik moest volgen. En toen ging het mis.”

Ze bleef zonder nadenken urenlang doorrijden. “Ik zag allerlei verkeersborden passeren. Eerst in het Frans, daarna in het Duits. Köln, Aachen, Frankfurt. Maar ik stelde me er geen vragen bij. Ik bleef maar gewoon gas geven”, aldus de vrouw in De Standaard.

Twee dagen onderweg

De Belgische besefte niet dat ze de verkeerde kant uitging. Dat ontdekte ze pas toen ze in Zagreb aankwam. Moreau nam dezelfde weg terug om weer terug in België te komen. Daar kwam ze twee dagen later, op maandag, aan.

Een bijzonder autoritje dus, maar zelf blijft Moreau er nuchter onder, volgens De Standaard. “Of ik het zelf niet een beetje bizar vind? Misschien wel, maar ik was gewoon verstrooid en in gedachten verzonken.”

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore