Buitenland

Pijnlijke advertentie Pistorius offline gehaald

14 februari 2013 17:15 Aangepast: 14 februari 2013 17:30

Sportmerk Nike heeft een pijnlijke advertentie van de website van hardloper Oscar Pistorius gehaald. In de advertentie wordt de hardloper vergeleken met een kogel.

'I am the bullet in the chamber' staat in de advertentie. Pistorius werd opgepakt voor de moord op zijn vriendin. Op de Zuid-Afrikaanse televisie zijn alle campagnes met 'Blade Runner' stopgezet.

Nike blijft sponsor

Het hoofdkantoor van Nike in Zuid-Afrika meldt dat het de gehandicapte hardloper blijft steunen. "Dit is een hoogst ongelukkig verhaal en het onderzoek loopt nog", aldus een woordvoerder van het sportmerk. "We nemen geen enkele beslissing tot we van Oscar of zijn manager horen."

Ook het Britse telecombedrijf BT, een andere sponsor van de paralympiër wacht eerst de uitkomsten van het politieonderzoek af.

Schietpartij in huis

De zesvoudig paralympisch kampioen wordt ervan beschuldigd dat hij zijn vriendin Reeva Steenkamp heeft doodgeschoten. De schietpartij vond plaats in zijn woning. Pistorius staat morgen voor de rechter in Pretoria.

De 26-jarige Pistorius is door zijn prestaties op zijn carbon kunstbenen wereldberoemd geworden. In Zuid-Afrika is hij een nationale held. De 30-jarige Steenkamp was ook een bekendheid in Zuid-Afrika. De afgestudeerd juriste was een gewild fotomodel.

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore