Nederland

'Meer respect ouders voor leraren'

11 februari 2013 08:17 Aangepast: 11 februari 2013 08:41

Scholen moeten strenger optreden tegen zich misdragende leerlingen. Ouders moeten daarbij de leraren ondersteunen en niet protesteren tegen strafmaatregelen tegen hun kind. Daarvoor is een mentaliteitsverandering nodig, vindt een meerderheid in de Kamer.

Kamerleden vinden dat ouders het gezag van scholen niet moeten ondermijnen, maar meer respect moeten hebben voor leraren, meldt het AD.

De politici reageren daarmee op een oproep van middelbare scholen en vakbonden over het tanende gezag van leraren. Leerlingen zouden steeds brutaler en agressiever zijn. Scholen vinden dat ze nu te veel de taak van de ouders moeten overnemen.

Keihard aanpakken

PVV-Kamerlid Harm Beertema pleit voor een harde aanpak: "Leerlingen die zich misdragen moeten zonder pardon van school af. Dát heeft een duidelijk effect op de andere leerlingen."

Volgens CDA'er Michel Rog hebben ouders te weinig oog voor de tekortkomingen van hun eigen kind. "Ouders hebben vaak veel kritiek op andere kinderen, maar hun eigen kinderen kunnen geen kwaad doen. Laat ouders vaak op de scholen komen en zorg dat ze echt weten wat er speelt."

RTLNieuws.nl
`