Nederland

Bekeerde PVV'er omarmd in Saoedi-Arabië

24 april 2013 11:14 Aangepast: 24 april 2013 14:56

Arnoud van Doorn, een ex-PVV'er die in de gemeenteraad van Den Haag zit, is populair in Saoedi-Arabië. Van Doorn bekeerde zich onlangs tot de islam. Momenteel brengt hij een bezoek aan Saoedi-Arabië. Daar wordt hij al een paar dagen rondgeleid door een sjeik die wereldwijd bekend staat als antisemiet, meldt RTL-correspondent Roel Geeraedts.

Van Doorn ging door als eenmansfractie in de Haagse gemeenteraad nadat hij uit de PVV was gestapt. Hij is voorpaginanieuws in Saoedi-Arabië: "ex-islamofoob maakt film over de Profeet" kopt de Saudi Gazette. Arnoud van Doorn kondigt namelijk aan dat hij een film wil maken, een goedmakertje(?) voor de anti-islamfilm 'Fitna' van Geert Wilders.

Op het YouTube-kanaal van "Liberaal Saoedi-Arabië" wordt het bezoek van Arnoud van Doorn op typisch Arabische wijze opgehemeld, inclusief religieuze muziek en idem foto's. Ook in die video wordt uitgelegd dat Van Doorn lid was van de partij die de film 'Fitna' voortbracht.

Op foto's die Van Doorn op zijn twitter-account plaatst, vertoont hij zich onder meer met Sjeik Abdul Rahman Al-Sudais, de voorzitter van de twee moskeeën in Mekka en Medina. Die sjeik kwam in 2004 Canada niet in; wereldwijd wordt hij van antisemitisme beschuldigd.

Sjeik Abdul Rahman Al-Sudais zou joden voor "apen en varkens" hebben uitgemaakt. In een andere preek zegt hij: "De geschiedenis van de joden kenmerkt zich door misleiding, bedrog, opstand, onderdrukking, het kwaad en corruptie". Arnoud van Doorn laat zich vroom fotograferen met deze sjeik.

Doodstraf wegens weinig respect voor profeet

De Saoediërs omarmen de bekeerde anti-islampoliticus om politieke redenen, zegt RTL-correspondent Roel Geeraedts. "Want: terwijl Van Doorn vergeven wordt voor zijn 'zonden', zitten in Saoedi-Arabië nog steeds mensen vast die de profeet zouden hebben beledigd. Hamza Kashgari hangt theoretisch nog steeds de doodstraf boven het hoofd omdat hij op Twitter te weinig respect toonde voor profeet Mohammed."

"Zo laat de tot islam bekeerde Arnoud van Doorn zich voor het PR-karretje van Saoedi-Arabië spannen; een land waar vrouwen niet eens auto mogen rijden en hoofden publiekelijk worden afgehakt als je niet volledig voldoet aan de wetten van de strenge islamitische regels die ze er hanteren."

Van Doorn kwam al eerder in opspraak. Undercover dealde hij softdrugs in een probleemwijk in Den Haag. Naar eigen zeggen wilde hij met eigen ogen zien hoe groot de problematiek was en die aan de kaak stellen in de gemeenteraad. De Haagse gemeenteraad tikte hem op de vingers voor het dealen van softdrugs. "In Saoedi-Arabië was bij zo'n actie zijn hoofd afgehakt", zegt Geeraedts.

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`