Opmerkelijk

Einde aan plaatsnaam Amsterdam Zuidoost

23 april 2013 17:04 Aangepast: 23 april 2013 17:38

Amsterdam Zuidoost bestaat met ingang van 1 mei 2014 niet maar als officiële plaatsnaam. Bewoners van stadsdeel Zuidoost zijn vanaf dat moment gewoon Amsterdammers. En dat moet op sites als Funda leiden tot veel meer zoekresultaten voor woningen in Amsterdam.

Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag besloten de benaming Amsterdam Zuidoost in te trekken. Dit is gebeurd op verzoek van het bestuur van het stadsdeel en de gemeenteraadsfracties van PvdA, VVD en GroenLinks.

Twee woonplaatsen sinds jaren'70

Sinds midden jaren 70 van de vorige eeuw telde de gemeente Amsterdam twee woonplaatsen. Omdat Amsterdam Zuidoost enigszins los ligt van de rest van de stad, is destijds om pragmatische en logistieke redenen besloten er een afzonderlijke woonplaats van te maken.

Emile Jaensch, portefeuillehouder Wonen is blij met het besluit: "De afgelopen jaren heb ik me geërgerd aan de tweedeling in de gemeente. Nog te vaak krijg ik te horen dat er geen betaalbare woningen in Amsterdam zouden zijn."

Meer zoekresultaten Funda

Jaensch is er zeker van dat websites als Funda en Woningnet vooraan meer zoekresultaten laten zien aan mensen die alleen op Amsterdam zoeken.

De intrekking van de plaatsnaam Amsterdam Zuidoost is een enorme administratieve klus, omdat veel adresbestanden en die van instellingen als het Kadaster aan elkaar zijn gekoppeld.

Veel organisaties en bedrijven zullen de adressering in hun administraties moeten aanpassen. Om iedereen hiervoor de tijd te geven, is gekozen voor een ruimte invoeringstermijn. Tot 1 mei volgend jaar worden beide plaatsnamen naast elkaar gebruikt.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore