Opmerkelijk

Portret van Beatrix in bitterballen

01 mei 2013 08:50 Aangepast: 01 mei 2013 11:44

De troonswisseling aangrijpen als publiciteitsstunt voor oerhollandse snacks. De firma Mora zou de firma Mora niet zijn als ze die kans niet zou hebben gegrepen. De keus viel op een portret van het vorige staatshoofd in bitterballen.

Formeel ging het om een initiatief van een groep in Nederland verblijvende buitenlanders. Jorieke Exler, is één van de initiatiefneemsters. Zij beweert de snackproducent te hebben benaderd: 'Expats houden enorm van Beatrix, Nederland en onze typische producten. Met name onze bitterbal is onder hen erg populair en zo kwamen ze op het idee. We hebben toen contact opgenomen met Nederlands grootste bitterballenproducent Mora, en die zeiden meteen Ja!'.

Het portret is gemaakt en onthuld in de Amsterdamse Zuiderkerk. Het is een afbeelding van ongeveer 10 vierkante meter, bestaand uit 3126 bitterballen. Uiteraard probeerde Mora er flink wat publiciteit mee te maken. Ondermeer met een filmpje op YouTube.

De 'commercial' die Mora over het portret van Beatrix maakte

Of het portret van Beatrix na onthulling nog is opgegeten lijkt onwaarschijnlijk. Ook expats schijnen hun bal het liefst op de juiste temperatuur te eten.

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore