Nederland

Oceaanroeier Tuijn aan dood ontsnapt, reis ten einde

31 mei 2013 09:07 Aangepast: 31 mei 2013 12:26

Oceaanroeier Ralph Tuijn is op de Indische Oceaan tegen een tanker aangebotst. Hij vermoedt dat hij twee ribben en een vinger heeft gebroken. Zijn boot is kapot, en daarom moet hij zijn reis beëindigen.

Het avontuur van Tuijn zit er dus op. Het ongeluk gebeurde ongeveer 1900 kilometer ten westen van de Cocoseilanden, waar hij zijn reis begin mei hervatte.

Tuijn maakt het redelijk goed, is te lezen op zijn weblog. Hij is erg geschrokken maar 'ook weer een avontuur rijker'. De 'Me Inc', de boot waarmee hij de Indische Oceaan oversteekt, heeft flinke schade. Op de punt en langs de romp zijn stevige beschadigingen te zien. Ook de stuurautomaat lijkt kapot.

Tuijn opgepikt

"Ralph heeft de TriFinance Ocean Challenge afgebroken. Hij is aangevaren door een tanker. Hij zit nu VEILIG aan boord van een ander schip....", blijkt uit een tweet van het team dat Tuijn ondersteunt.

Tuijn was in oktober op de Cocoseilanden gestrand, omdat er een zwaar orkaanseizoen voor de deur stond. Met zijn roeitocht wilde de 41-jarige roeier 100.000 euro voor goede doelen ophalen. In 2008 maakte Tuijn de oversteek over de Grote Oceaan, waarbij hij ruim 19.000 kilometer roeide in 281 dagen. Ook de Atlantische Oceaan bedwong hij al een keer.

Het weblog van oceaanroeier Ralph Tuijn

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore