Ga naar de inhoud
Buitenland

Nieuwe SARS-virus is 'gevaar voor hele wereld'

Het nieuwe SARS-virus dat al aan meer dan 20 mensen het leven heeft gekost, is een gevaar voor de hele wereld. Dat directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie Margaret Chan zegt zich 'grote zorgen' te maken over het virus, dat Middle East Respiratory Virus (MERS) is genoemd.

De WHO heeft tot 23 mei in acht verschillende landen 44 besmettingen geteld. 22 mensen bezweken aan de aandoening, die onder meer tot levensgevaarlijke ontstekingen aan de luchtwegen kan leiden.

'Eerste Franse patiënt overleden'

Vandaag werd ook bekend dat de eerste patiënt die in Frankrijk ziek is geworden door de nieuwe SARS-variant, is overleden. Het gaat om een 65-jarige man die onlangs in Dubai was geweest. Een bron in het ziekenhuis waar hij werd behandeld, meldde dat het slachtoffer aan het virus is bezweken. Het Franse ministerie van Volksgezondheid kon nog niet officieel bevestigen dat het virus echt de oorzaak van zijn dood is.

Het virus lijkt een variant van het 10 jaar geleden in Azië opgedoken SARS-virus. Dat zorgt voor ernstige ademhalingsproblemen en kostte aan honderden mensen het leven.

Bron: RTLNieuws.nl/ANP