Politiek

Opstelten onderzoekt probleem controle A2

07 juni 2013 11:30 Aangepast: 07 juni 2013 13:47

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie zegt niet op de hoogte te zijn van de problemen met de trajectcontrole op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam. Snelheidsduivels richting Amsterdam worden al een jaar niet door het systeem beboet.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie zegt niet op de hoogte te zijn van de problemen met de trajectcontrole op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam. Snelheidsduivels richting Amsterdam worden al een jaar niet door het systeem beboet, meldde BNR vandaag.

Waarom het systeem uitstaat weet hij niet. "Daar zal dan wel een reden voor zijn", zei de bewindman tegen RTL Nieuws. Opvallend is dat de controle aan de andere kant, dat uitgevoerd wordt door een ander bedrijf, wel gewoon werkt. Voor de richting Utrecht worden automobilisten vanuit Amsterdam dus wel gecontroleerd. 

'Ik zoek het uit'
Opstelten wist niet dat twee bedrijven verantwoordelijk zijn voor de trajectcontrole. Hij gaat dat uitzoeken. “Misschien is dat gedaan omdat een bedrijf niet op tijd kon leveren”, zei hij. “Maar ik zoek het uit.”

Volgens BNR loopt de overheid tientallen miljoenen euro's mis doordat het systeem uitstaat. De SP wil Kamervragen stellen over de kwestie. Tweede Kamerlid Farshad Bashir vraagt zich af waarom er überhaupt twee systemen op dezelfde weg zijn.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore