Opmerkelijk

UFO's boven Muiderslot?

08 juni 2013 21:59 Aangepast: 09 juni 2013 00:08

Een Nederlandse fotograaf maakte tijdens een uitstapje naar het Muiderslot met haar moeder foto's van het kasteel. Toen bleek er op de beelden iets vreemds boven het slot te hangen (foto Huffington Post).

Fotograaf Corinne Federer maakte HDR-foto's, waarbij kleuren extra helder worden weergegeven. Daarvoor worden meerdere foto's met een andere belichtingstijd tot één beeld gecombineerd. In dit geval waren het er vijf. Bij het bladeren door haar toestel zag Federer op sommige beelden een kokervormig voorwerp met S-vormige vleugels.

Geen geluid gehoord
"Als het een soort raket was geweest, hadden de vleugels in dezelfde richting gestaan", vertelt de fotografe aan de Huffington Post. "En we hadden ook helemaal geen geluid gehoord. Het was wel een beetje griezelig. Ik kon niet wachten tot ik thuis was, zodat ik het kon vergroten en zien wat het nou was."

Afgaande op de sluitertijd moet het object heel snel zijn gegaan, zegt Federer. Het beeld werd wazig bij een belichting van 1/250e van een seconde, en daarvoor en daarna was er niets zichtbaar.

De Huffington Post vroeg ufo-deskundigde Ben Hansen om naar de foto's te kijken. Hij haalt de spanning er wel een beetje vanaf: "Ik zet mijn geld op een insect." Maar bij het bestuderen van Federers foto's ontdekt hij wel een ander voorwerp, dat meer op een schotel lijkt... Wat denk jij? Bekijk de foto's op de Huffington Post.
 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore