Slot op Ibn Ghaldounschool

Wat weten we van het Identitair Verzet?

18 juni 2013 07:31

De actiegroep Identitair Verzet weert zich naar eigen zeggen tegen de 'toenemende immigratie en islamisering'. Wat weten we van de organisatie?

De actiegroep Identitair Verzet weert zich naar eigen zeggen tegen de 'toenemende immigratie en islamisering'. Wat weten we van de organisatie?
 
Dit schrijft de groep over zichzelf op haar website: "Het Identitair Verzet is een Groot- Nederlandse actiegroep welke zich weert tegen de toenemende immigratie en islamisering, maar bovenal vóór behoud van de Nederlandse identiteit. Wij zijn de generatie die zich niet langer laat passeren, die zich niet langer monddood laat maken. Wij treden in het verzet, en brengen ons woord de straat op."
 
RTL Nieuws sprak net met Peter de Graaf van het Identitair Verzet. Volgens hem zullen er de komende tijd meer acties volgen. Het Identitair Verzet is een organisatie 'in opbouw', zegt De Graaf. De club zou twee keer zijn samengekomen. Daar kwamen zo'n twintig mensen per keer op af. Vooral mensen van onder de 23 jaar. Ze zijn voor 'geweldloos verzet'.
 
De actiegroep was van plan om te gaan demonstreren tegen de Vluchtkerk in Amsterdam. De locatie waar de groep wilde demonstreren werd echter door de gemeente afgekeurd. De groep liet uiteindelijk weten dat het protest werd geschrapt uit angst voor tegendemonstraties. 
RTL Nieuws
`