Nederland

Hoeveel groeit of krimpt jouw gemeente?

21 juni 2013 18:00 Aangepast: 21 juni 2013 21:44

Niet alleen in Zuid-Limburg is het kommer en kwel. In Noord-Oost Nederland moeten gemeenten vrezen voor zo’n zelfde leegloop. Kijk hier hoe jouw gemeente er voor staat!

Niet alleen in Zuid-Limburg is het kommer en kwel. In Noord-Oost Nederland moeten gemeenten vrezen voor zo’n zelfde leegloop. In het Noord-Oosten van ons land is de krimp het grootst.

Delfzijl

In Pekela, en Midden-Drenthe neemt de bevolking met maar liefst een kwart af tot 2040. Maar bovenaan staat de gemeente Delfzijl. Daar ligt het aantal inwoners over een paar decennia bijna 30 procent lager, zo blijkt uit de meest recente cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving en het CBS. Toch is het niet overal kommer en kwel.

Groei

Een groot deel van de Nederlandse gemeenten groeit namelijk nog wel, vooral in de (Rand)stad. De gemeenten Muiden, Zuidplas (Zuid-Holland) en Almere gaan aan kop. Volgens de laatste cijfers trekken daar de komende decennia tot nog eens 50% meer inwoners naar toe. Wil je weten hoe de prognoses voor jouw gemeente er uitziet? Kijk dan hieronder.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`