Sekszaak Berlusconi

Berlusconi: Ruby heeft mijn imago ontsierd

24 juni 2013 16:03

“Ik heb niets gedaan, niets slechts, maar omdat zij mij willen uitschakelen op het politieke toneel, zullen zij ook van deze gelegenheid gebruikmaken."

"Ik heb niets gedaan, niets slechts, maar omdat zij mij willen uitschakelen op het politieke toneel, zullen zij ook van deze gelegenheid gebruikmaken."

Dat zei Silvio Berlusconi thuis in Arcore tegen journalisten, terwijl de rechters in Milaan zich buigen over het vonnis tegen hem in het Rubygate-proces.

De ex-premier voelt zich al jaren achtervolgd door 'communistische' magistraten die hem om politieke redenen veroordeeld zouden willen zien. De Rubygate-aanklacht inzake prostitutie en machtsmisbruik vindt Berlusconi 'de meest hatelijke omdat zij mijn internationaal imago heeft ontsierd'.

Speciale uitzending
Een van de grootste commerciële tv-stations van Italië, Canale 5, besteedt vanavond een speciale uitzending aan de uitspraak. Dan komen kopstukken van Berlusconi's PDL-partij aan het woord. Canale 5 is een van de grote tv-kanalen die eigendom zijn van Berlusconi zelf.
 
De mediamagnaat mengt zich soms spontaan in tv-debatten door plotseling op te bellen tijdens de uitzending. Of hij dat vanavond ook doet, 'zal afhangen van het humeur van het moment', aldus de Corriere della Sera, de grootste krant van Italië.
RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore