Ruwaard van Putten failliet

Geen neurologie-opnames in Ruwaard

19 juli 2013 19:05 Aangepast: 19 juli 2013 19:54

Het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse neemt tijdelijk geen patiënten op met acute neurologische aandoeningen.

De maatregel treft mensen die getroffen zijn door bijvoorbeeld een hersenbloeding of een hersenvliesontsteking. Zij worden vanaf nu doorverwezen naar ziekenhuizen in de regio.

Het ziekenhuis dat tegenwoordig Spijkenisse Medisch Centrum heet, is niet toegerust om deze groep patiënten optimaal te kunnen behandelen. 

112-melding
Volgens een woordvoerder zijn ambulancemedewerkers op de hoogte, zodat deze patiënten bij een 112-melding direct worden vervoerd naar een ander ziekenhuis.

De neurologen hebben besloten de stabilisatiekamer, waar deze patiënten worden behandeld, te sluiten. Dat houdt verband met de eerdere sluiting van de intensive care in het Spijkenisser Ziekenhuis. De zorg voor deze patiënten is volgens de zegsvrouw niet in het geding geweest.

De maatregel is tijdelijk, maar het is nog niet duidelijk wanneer deze wordt opgeheven. Het ziekenhuis verwacht hierover op 1 oktober meer duidelijkheid te hebben.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore