Ga naar de inhoud
Marktplaats moneymaker

Vijf alternatieven voor Marktplaats

(Archieffoto) Beeld © ANP

Marktplaats is dé plek waar mensen aan denken als ze spullen online willen aanbieden of verkopen. Maar er zijn ook -gratis- alternatieven.

1. Speurders
Het meest logische alternatief. Deze website begon ooit veel belovend als grote uitdager van Marktplaats, maar Speurders heeft het nooit echt kunnen waar maken. Grootste voordeel van Speurders is dat advertenties altijd gratis zijn.

2. Autoscout24
Goed alternatief voor als je je auto wil verkopen. Autoscout24 schreeuwt in reclames van de daken dat het gratis is. Marktplaats vraagt 10 euro voor een autoadvertentie die maar 7 dagen online blijft. Daarna moet je weer betalen.

3. Catawiki
Catawiki is de plaats waar verzamelaars hun waar halen. Van bierviltjes tot suikerzakjes en modelauto’s. Voor die ene zeldzame postzegel uit 1895 vindt hier waarschijnlijk sneller een koper dan op Marktplaats. Adverteren is gratis voor producten tot 75 euro.

4. eBay
eBay is het moederbedrijf van Marktplaats. eBay is in de eerste plaats een veilingsite. Als je product succesvol is geveild betaal je 8 procent van de verkoopprijs aan eBay. Verkoop je meer dan 75 producten per maand dan kost het plaatsen van een advertentie ook geld, maximaal 1 euro.

5. Rommelmarkt
Door het hele land zijn ieder weekend van rommelmarkten. Het kost wat meer tijd dan marktplaats en vaak moet je ook betalen voor een kraampje om je producten uit te stallen. Maar daar krijg je heel wat gezelligheid voor terug. Klik hier voor een overzicht van rommelmarkten.

Wat Marktplaats als grote voordeel heeft ten opzichte van al deze alternatieven is het enorme bereik. Bijna iedere Nederland denkt gelijk aan Marktplaats als hij iets moet verkopen of wil kopen. Het is het verschil tussen een winkel hebben in een hele drukke winkelstraat of een boetiekje net buiten het centrum. Succes met de verkoop!

Bron: RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore