Misstanden vleessector

Nederlander verliest vertrouwen in vleeskeurmerken

05 september 2013 18:37 Aangepast: 05 september 2013 19:08

Een meerderheid van de Nederlanders heeft zijn vertrouwen verloren in vleeskeurmerken, zoals het Beter Leven Keurmerk en Biologisch Vlees. Dat blijkt uit onderzoek dat DVJ Insights heeft uitgevoerd in opdracht van RTL Nieuws.

Na eerdere berichten over poepbacteriën op vlees kwam Zembla vanmorgen met het nieuws dat er ook gesjoemeld wordt met keurmerken. Vlees met een keurmerk levert de sector meer geld op. 

Ruim 57 procent van de consumenten zegt nu geen of minder vertrouwen te hebben in de vleeskeurmerken. Slechts 12 procent van de ondervraagden zegt een keurmerk nog wel te vertrouwen. Dertig procent heeft nooit vertrouwen gehad in de keurmerken.

Kwart eet minder vlees
25,7 procent van de ondervraagden zegt na alle negatieve berichtgeving van plan te zijn om minder vlees te gaan eten. Toch hebben de berichten voor 73,6 procent van de ondervraagden geen invloed op de consumptie van vlees. 

Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna alle Nederlanders (91,8%) willen dat er snel maatregelen worden genomen om de misstanden in de vleessector tegen te gaan. Ondermeer de Consumentenbond en organisatie Foodwatch pleiten voor strengere wetgeving en betere en meer controles. 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`