PvdA verdeeld over JSF

PvdA-afdelingen tegen de JSF

19 september 2013 13:38 Aangepast: 19 september 2013 19:15

Binnen de PvdA circuleren al twee moties die oproepen om een besluit over de JSF uit te stellen of helemaal te stoppen met de JSF. De moties zullen aanstaande zaterdag worden ingediend op de PvdA-ledenraad in Zwolle. Verschillende afdelingen hebben al steun uitgesproken voor de moties.

De meest verregaande motie is van de PvdA-afdeling Utrecht en roept op om alle noodzakelijke stappen te nemen om uit het JSF-project te stappen. Als later uit onderzoek blijkt dat de JSF toch een goede keuze is, kunnen de toestellen alsnog 'van de plank' worden gekocht, aldus de motie, die in ieder geval steun krijgt van de afdelingen Zeeland, Amersfoort en Naarden.

Ook de PvdA Friesland heeft een motie in de maak. Die roept op om het besluit tot de aankoop van de JSF uit te stellen tot 2015. Eerst zou meer onderzoek moeten worden gedaan naar alle voors en tegens van de Joint Strike Fighter. Vorige week stuurden PvdA-afdelingen uit Friesland en Brabant al een brief met ongeveer dezelfde strekking aan de PvdA-fractie in de Tweede Kamer. Die kreeg steun van zo'n 80 PvdA-afdelingen.

Gijs Holla van de PvdA-afdeling in Leiden heeft op Twitter laten weten met een motie te komen om tot een congres op te roepen. 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`