Fraude raadslid Utrecht

'Raadslid lichtte daklozenkrant op'

08 oktober 2013 09:39 Aangepast: 08 oktober 2013 15:42

Het Utrechtse PvdA-raadslid Bert van der Roest is per direct opgestapt. Volgens Straatnieuws heeft hij die krant voor daklozen in Utrecht voor enkele tienduizenden euro's te hebben opgelicht. Van der Roest was penningmeester in het bestuur van de krant.

Van der Roest geeft zelf toe dat hij 'slordig met het financieel beheer' is omgesprongen. Daardoor kon geen ordentelijke boekhouding worden gevoerd. De PvdA-er is inmiddels uit de raad gestapt en zal het tekort terugbetalen, laat hij via een woordvoerder weten.

Volgens het Straatnieuws heeft Van der Roest in een jaar tijd enkele tienduizenden euro's gestolen. Omdat Van der Roest zich 2 jaar geleden juist enorm heeft ingezet om de Straatkrant van de ondergang te redden, doet het bestuur van de straatkrant geen aangifte tegen hem op voorwaarde dat hij zich stipt aan een afgesproken terugbetalingsregeling houdt.

Enorme teleurstelling
Bij Straatnieuwsvoorzitter Broos Schnetz vechten naar eigen zeggen boosheid en verdriet met elkaar. "Je zag direct dat er dingen fout waren gegaan. Persoonlijke opnames, ook op vakantie, ook op Schiphol, rondjes in de kroeg die waren betaald met de PIN-pas van de stichting. Het is te absurd voor woorden, maar het is wel gebeurd.",  aldus de voorzitter tegenover RTV Utrecht. 

De PvdA'er heeft zijn functie als raadslid dinsdag neergelegd, omdat 'dat werk boven elke verdenking hoort te staan en de integriteit op geen enkele wijze ter discussie mag worden gesteld.'

RTLNieuws/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore