Nederland

Zwemleraar Benno L. weer vastgezet

03 oktober 2013 18:25 Aangepast: 03 oktober 2013 19:02

De voor ontucht veroordeelde zwemleraar Benno L. is weer aangehouden en vastgezet. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft hij een aantal bijzondere voorwaarden bij zijn voorwaardelijke invrijheidstelling (v.i.) overtreden.

Het zou er voornamelijk om zijn gegaan dat hij niet heeft geluisterd en gehandeld naar de aanwijzingen van de reclassering, in meerdere opzichten.

In cel voor misbruik
Benno L. zal op korte termijn worden voorgeleid aan de rechter-commissaris die moet beslissen over de voorlopige schorsing van zijn v.i.. Het OM zal op een latere zitting eisen dat zijn invrijheidstelling geheel of gedeeltelijk moet worden herroepen.

L.'s advocaat Pieter van der Kruijs is overvallen door het feit dat zijn cliënt weer is opgepakt.

Gecontroleerd met enkelband
De zwemleraar uit Den Bosch kwam in juni vrij na 4 jaar in de cel voor misbruik van tientallen zwakbegaafde meisjes. Benno L. kreeg een gebiedsverbod voor tien gemeenten waar zijn slachtoffertjes wonen, zoals Den Bosch, Vught en Tilburg. Hij wordt gecontroleerd met een enkelband. Ook mag hij geen contact zoeken met zijn slachtoffers.

Benno L. heeft sinds zijn vrijlating nog steeds geen definitieve woonplek gevonden. Hij moest afgelopen weekeinde zijn resocialisatiewoning bij tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Venray verlaten en had elders onderdak gekregen. Dat was volgens zijn advocaat maar 'heel tijdelijk' en geen normale, zelfstandige woning.

RTL Nieuws/ANP
`