Nederland

De beste apps voor kinderen

26 juni 2013 19:34 Aangepast: 26 juni 2013 20:38

De eductieve app Bru-taal heeft de Meester App gewonnen. Voor deze prijs voor de beste app voor het basisonderwijs zijn meer dan 200 bestaande apps en ideeën voor apps ingestuurd.

De eductieve app Bru-taal heeft de Meester App gewonnen. Voor deze prijs voor de beste app voor het basisonderwijs zijn meer dan 200 bestaande apps en ideeën voor apps ingestuurd. Leerlingen hebben zelf bepaald welke app het beste is. 
 
Topo Nederland en Planetenreis werden tweede en derde. Deze apps waren genomineerd voor de prijs:
Bru-taal
Bru-taal is een spelletje voor kinderen met problemen in de taalontwikkeling. De spelers kunnen spelletjes en oefeningen doen op verschillende niveaus.
Topo Nederland
In de topografische app Topo Nederland wordt het leren van plaatsen in Nederland gecombineerd met een vliegspelletje. De app is ontwikkeld voor Apple en Android.
Planetenreis
Leerlingen kunnen het zonnestelsel ontdekken met Planetenreis. Spelers kunnen met een ruimteraket langs alle planeten vliegen. De app is bedoeld voor kinderen die belangstelling hebben in het heelal, maar voor wie de sterrenkundige apps nog te ingewikkeld zijn. 
 
De Mobiele Les
De Mobiele Les combineert een rekenspelletje met beweging. Kinderen krijgen een sommetje, de antwoorden staan in een doolhof. Een speler kan zijn poppetje naar het juiste antwoord sturen door zelf te lopen, het spel maakt daarvoor gebruik van gps. 

Dikkie Durf
Voor kinderen vanaf drie jaar is er de Dikkie Durf-app. Spelertjes leren nieuwe woorden en voorwerpen omdat zij Dikkie Durf moeten helpen met het zoeken naar zijn spulletjes. 

Het Lettercircus

Het Lettercircus is ook een taal-app. Het personage Fien woont met haar vader Joep in een woonwagen. Fien wil alle letters van het alfabet
leren kennen en gaat samen met haar vader op zoek. De zoektocht gaat onder meer langs 26 voorleesverhaaltjes over steeds een andere
letter van het alfabet.
 
Tafelmonsters
Tafels leren kan met de app Tafelmonsters. Kinderen moeten monsters de juiste antwoorden geven van rekensommetjes. Hoe beter een speler scoort, des te kleurrijker wordt de omgeving waar de monsters leven.

Klok Coach

Kinderen kunnen analoog en digitaal leren klokkijken met Klok Coach.
 
Help! Ik heb geld
Deze game is voor kinderen van groep 6, 7 en 8 en gaat over omgaan met geld. Met Help! Ik heb geld kunnen leraren en ouders praten met kinderen  over sparen, zakgeld, lenen, klusjes doen en het veilig omgaan met geld.
 
Bieppstore
Met Bieppstore kunnen kinderen in groepjes zoeken in een bibliotheek. Daarmee leren ze zoeken en ze steken wat op over jeugdliteratuur en kinderboekenschrijvers.
 
Nog meer educatieve apps voor kinderen staan in de brochure '104 leerzame apps & sites' van Kennisnet en Mijn Kind Online. Daar staan ook tips over hoe je je tablet kindvriendelijk maakt.

 

`