Ziekteverzuim politie

'Die misdadiger rijdt hier nog ergens rond. Ga hem pakken!'

16 november 2013 18:00 Aangepast: 16 november 2013 18:16

De politie kampt door ziekteverzuim met onderbezetting achter de balie. Wat daar het gevolg van kan zijn, heeft Anna Schrijver aan den lijve ondervonden. Na een auto-ongeluk ging de andere partij, die fout zat, ervandoor. Maar de politie stuurde haar weg toen ze het voorval meldde bij de balie, vertelt zij aan RTL Nieuws.

"Ik reed in juli 2012 in de parkeergarage in Almere richting de uitgang. Een man in een Volkswagen Polo reed op dat moment hard zijn parkeervak uit en kwam met een knal tegen mijn voorbijrijdende auto aan. Ik zag hem aankomen en gaf flink gas om hem te ontwijken. Hierdoor raakte hij alleen mijn achterkant  en niet de deur waar mijn eenjarige zoontje achter zat. Hij was fout. Hij keek niet met achteruit rijden."

"Omdat we de doorgang van de parkeergarage blokkeerden stelde hij voor om verderop op een parkeerplaats te gaan staan en de zaak daar verder af te handelen. Ik rij achter de man aan richting parkeerplaats en… weg is hij. Verdwenen in het verkeer."

"Gelukkig had ik zijn kenteken in mijn hoofd opgeslagen. Ik ben gelijk doorgereden naar het politiebureau. De baliemedewerker vertelde mij dat ze wegens ziekte te weinig mensen hadden om mij te helpen. Ik riep: 'Die misdadiger rijdt hier nog ergens rond. Ik heb schade en jullie hebben geen tijd voor mij? Ga hem pakken!' Ik kon anderhalve week later terugkomen om aangifte te doen."

Reactie politie
De politie Midden-Nederland laat het volgende weten: "Na anderhalf jaar is het niet meer mogelijk te achterhalen wat destijds de beweegreden van de desbetreffende medewerker is geweest. Dat mevrouw niet direct is geholpen met haar aangifte en dat haar gevraagd is om op een later moment terug te komen, is een feit."

"Zij heeft hierover een klacht ingediend bij politie Flevoland en deze klacht is vervolgens in behandeling genomen. Naar aanleiding van haar klacht is zij teruggebeld door een leidinggevende van het korps. Deze heeft haar te woord gestaan. Haar is toegezegd dat haar grieven besproken zouden worden met de desbetreffende baliemedewerker. Dit om lering te trekken uit deze situatie om herhaling te voorkomen. Daarnaast hebben we onze excuses aangeboden voor de gang van zaken zoals deze gelopen is."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore